Acne behandeling

Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid, die in verschillende vormen kunnen voorkomen. Acne wordt veroorzaakt door een overmatige hormoonproductie. Deze hormonen stimuleren de aanmaak van talg in de talgklieren waardoor poriën verstopt raken en gaan ontsteken. Het is zeer hinderlijk, het is cosmetisch storend en het veroorzaakt dan ook dikwijls tot somberheid bij wie er aan lijdt.

Acne op jongere en latere leeftijd

Het probleem komt niet alleen bij jongeren voor, maar kan zich  ook op latere leeftijd voordoen. In het bijzonder bij vrouwen kan deze zogenaamde late acne (acne tarda) aanzienlijk langer blijven bestaan of zelfs op 30 of 40 jarige leeftijd voor de eerste keer optreden. Medicijnen, stress of hormonale storingen kunnen daar de oorzaak van zijn. Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan behandelingen tegen acne en acne-littekens. De resultaten zijn verbluffend!

Behandelingen tegen acne en acne littekens:


Tarieven:

Na een intakegesprek met de specialist wordt er een behandelingsplan opgesteld en een begroting  gemaakt. Doordat wij aangesloten zijn bij de ANBOS en een geregistreerde specialisatie acne hebben, kunnen de behandelingen door uw verzekering worden vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden welke vergoeding u kunt krijgen voor de behandeling van acne.