Micro needling

Micro-needling maakt gebruik van het eigen natuurlijke genezingsproces van de huid.

Micro-needling is een behandelingsprocedure waarbij met een vibrerend rollertje de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal.

 

Wat kan Micro-needling voor uw huid betekenen?

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals acnelittekens, zonebeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, melasma, cellulite en striemen zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro-needling therapie.

 

Hoe werkt micro-needling?

Deze fijne naaldjes verwonden de dermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker. Hoe we precies te werk gaan:

  • Bij een huidroller wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zo ongeveer 200 zeer fijne naaldjes op een rolletje. Deze roller kan gemakkelijk over het te behandelen gebied heen en weer gerold worden.
  • Voor plaatselijke behandeling kan gebruik worden gemaakt van een kleine stamper met enkele naaldjes. Hierbij kan de huid handmatig en selectief worden verwond.
  • Een vergelijkbare andere methode is een pen waarin de naaldjes met een trilling mechanisch en snel over de huid worden bewogen.

De penetratie diepte van de naalden varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Patiënten kunnen thuis de huid behandelen met naalden van 0,2 en 0,3 mm. Voor een medische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden tussen de 1 en 2 mm. In uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

Bij de medische behandeling wordt gebruik gemaakt van rollers met naaldjes van 1 of 2 mm. Deze behandeling is dan ook zonder huid verdovende crème niet uitvoerbaar. De crème moet tijdig voor de behandeling worden aangebracht om goed in te kunnen trekken.

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huidtherapeut kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.

 

Een gladder en frissere huid als resultaat

Resultaten van de behandeling kunnen zijn: een gladder, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acne littekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens.

 

De huid ziet er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.

 

Is het resultaat duurzaam?

Dankzij het feit dat het de diepere huidlagen zijn waarin u met het micro-needlen een verbetering heeft bewerkstelligd, krijgt u in het geval van littekens een blijvend resultaat. In het geval van anti-aging krijgt u een resultaat waar u, met gepast onderhoud in de algemene zin van het woord, jaren lang plezier van kunt hebben.

We zijn gewend om in aantal behandelingen te denken. Echter bij micro needling gaat die manier van meten niet op. Het resultaat van een micro needling kuur laat even op zich wachten. In het geval van anti-aging wensen is het wellicht handig om te weten dat het minimaal 6 weken duurt om collageen aan te maken, en dat er meerdere behandelingen nodig
zijn.

Voor alle duidelijkheid: u gaat al wel resultaat zien in de loop van uw kuur, maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering ziet u al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden. Littekens worden met kortere tussenpozen behandeld (om de twee weken).

 

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Bel voor een afspraak: 058 – 267 35 36